Trickerion

http://a-games.hu/wp-content/uploads/2016/02/Trickerion-2.png
Szerző: Viktor Péter, Richárd Ámann
Játékosok száma: 2-4
Grafikus: Villő Farkas
Korosztály: 15+
Kiadó: Mindclash Games
Játékidő: 30 perc / fő
Kiadás éve: 2015
Magyar szabály:

Magoria városát hajdanán átjárta a varázslat és a mágia. Sorra épültek a színházak, tömegesen érkeztek a látogatók és számtalan ifjú bűvész kezdte itt karrierét – vagy éppen bukott el. De a város legelső és legnagyobb bűvészének szobra még mindig ott áll a belváros fő terén és büszkén hirdeti a nevet, amit senki nem felejt el: Dahlgaard. Az utcai bűvészfiúból vált színházakat megtöltő mágus előadásaira a világ minden pontjáról érkeztek, míg egy nap Dahlgaard elő nem adta élete legnagyobb trükkjét és mindenki szeme láttára örökre eltűnt. Azóta senki nem volt képes a nyomdokaiba lépni, a mágia lassan elhagyta a várost, de a 19. századi Magoria mindvégig megőrizte misztikus hangulatát.

60 év elteltével most azonban egy különös verseny indul Magoriában a legnagyobb bűvész címéért. Csak az arra legalkalmasabbak kerülhettek kiválasztásra és a győztes jutalma nem csak a hírnév és az elismerés, hanem valami egészen más is, amit csak kevesen tudhatnak. A legenda szerint Dahlgaard birtokában volt az úgynevezett Trickerion kőnek, ami különleges erőkkel ruházta fel előadásai során. Amit pedig csak a résztvevők tudhatnak, hogy Dahlgaard visszatért, a kő létezik és most be kell bizonyítaniuk, melyikük méltó a legnagyobb mágus örökségére.

A Trickerion – Legends of Illusion egy kompetitív, Euro-stílusú stratégiai társasjáték, melyben a játékosok egy-egy bűvészt személyesítenek meg. Céljuk, hogy a játék végére Magoria legnagyobb bűvészévé és Dahlgaard örökösévé váljanak.
Mint minden igazi bűvész, a játékosok szorgos segédeket, csinos asszisztenst, rafinált trükk mestert és menedzsert bérelhetnek fel maguk mellé. A segítségükkel a várost járva kellékeket szerezhetnek be a piacról, új trükköket tanulhatnak, újabb segítőket fogadhatnak fel, illetve pénzt vehetnek fel a bankban. Akik nem mennek a városba, azok a saját kis műhelyükett fejleszthetik vagy készíthetnek elő trükköket és mutatványokat a következő előadásra.
A játék központi elemei maguk a színházi előadások, melyeket a bűvészek előkészített mutatványaik bemutatásával közösen állítanak össze. A játékosok számtalan trükkből válogathatnak, legyen az optikai csalódás, mechanikai látványosság, szabadulós trükk vagy elmejáték. Ha megtanulják és beszerzik a szükséges kellékeket, egyre komolyabb és látványosabb trükkökkel bővíthetik repertoárjukat.
A Trickerion – Legends of Illusion 2-4 játékossal játszható, játékideje 60-120 perc. Az alapjáték bővíthető az alapdobozban is megtalálható „Dark Alley” kiegészítővel, ami megnöveli a játék stratégiai mélységét. A kiegészítő tartalmaz egy teljesen új helyszínt, a Sötét Sikátort, újabb akciókkal; megnöveli a fordulók számát, valamint bővíti az trükkök készletét.


Kiadó partnerünk:

Mind

 

pic2695426